PayHalal'Payment Gateway' Patuh SyariahDapatkan Di Sini!

Kapal UMNO Bakal Karam? UMNO Sedang Berdiri Di Ambang Pintu Kubur? IIYYEEE KEE...

SIAPA LAGI GANDINGAN YANG DILIHAT PALING BAIK MENERAJUI UMNO DAN MALAYSIA, JIKA BUKAN ZAHID - MAT HASAN - NAJIB - KU LI...



Kapal dianggap diambang pecah jika kem Presiden bertembung dgn kem timbalan Presiden...

Faktanya, masa madey lawan ku li 1988, hj hadi lawan kem mat sabu 2015, anwar lawan madey 1998, anwar dicabar azmin dlm pkr 2019... maka, parti jadi pecah dan muncul parti baru...

Skang ni dlm umno, kem zahid hamidi n kem mat hasan berada dalam satu kesatuan yg sangat kuat, walaupun ada batu2 api yg gigih berusaha nak tiup angin syak wasangka kpd kedua mereka supaya mereka mula berbalah, dan ia nampaknya GAGAL...
 


Dibantu pula dr belakang oleh kem bossku yg mempunyai pengikut yg lebih luas, melangkaui kalangan ahli umno... dan semalam, pertemuan dan persefahaman berjaya dicapai antara kem zahid najib dengan Ku Li yg juga mempunyai ramai penyokong terutama kalangan org2 lama dalam umno...

Adakah keadaan yg berlaku dlm umno hari ini boleh dianggap sebagai UMNO BAKAL BERPECAH, UMNO BAKAL KARAM, or whatever u want to say???

Dan, kalau nk kaitkan dgn cerita2 kononnya berkaitan H20 n KJ, or whoever u name it... 

Dalam keadaan umno yg dilihat semakin mengukuh, ke arah nak memutuskan satu hala tuju parti yg jelas dan tuntas pada 27 Mac ni, agak2 adakah H20 n KJ, or Ismail Sabri, even Annuar Musa n Shahidan pun akan sanggup dan berani nk ambil risiko untuk korbankan kerusi2 yg mereka dok pegang selama ini atas tiket BN seperti Sembrong, Rembau, Ketereh, Arau dll, berisiko besar untuk hilang dari tangan jika mereka terlalu dungu politik hingga sedia nk kehilangan kerusi hanya untuk terima dan kerjasama dgn PPBM PN...

Sudahlah akan dicop pengkhianat, gila jawatan, masuk pru terpaksa tanggung bewak hidup mcm PPBM ni yg satu dunia tahu takde jentera n akar umbi, at last terpaksa pula berputih mata melihat kerusi yg selama ini mereka pegang dgn dokongan ahli UMNO BN terlepas kpd pihak lain...

BUKANKAH ITU BODOH NAMANYA???
   

Pimpinan UMNO Insya Allah tidak sebodoh dan sedungu sampai ke tahap itu...

Dan... Last but not least...

Kalaupun nk main dgn propaganda Penyatuan Ummah, first thing first, strategi kena betul dan boleh membawa kpd kemenangan... dah ada strategi yg betul, lepas tu u boleh pilih which retoric do you want to play...

Main bola pun, first control the game dulu, kemudian baru boleh pilih taktik apa u nk buat utk score goal... serang guna wings ke, push dari tengah ke, target counter attack ke, or nk banyak try dari jauh... u choose it...

 
Kapal UMNO Bakal Karam? UMNO Sedang Berdiri Di Ambang Pintu Kubur? IIYYEEE KEE... Kapal UMNO Bakal Karam? UMNO Sedang Berdiri Di Ambang Pintu Kubur? IIYYEEE KEE... Reviewed by AriffSMB on 8:58:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Latest Update

Be The First

Jadi Yang Pertama Mendapat Informasi Dari Kami


Advertisement


Dikuasakan oleh Blogger.